Saxenda | Liraglutide | Injecties afvallen - Elan Clinics Helvoirt

Medisch afvallen met injecties

Bij Elan Clinics Helvoirt kunnen we u helpen bij het verliezen van gewicht. Wij gebruiken hiervoor Saxenda (stofnaam Liraglutide). Saxenda is een geneesmiddel dat wordt gebruikt voor de behandeling van obesitas en gewichtsbeheersing.

De werking van het geneesmiddel is vergelijkbaar met een natuurlijk voorkomend hormoon, GLP-1. Tijdens het eten komen deze hormonen vrij in de darmen en stimuleren de alvleesklier tot afgifte van insuline, zodat het de hoeveelheid glucose in het bloed verlaagt. Hierdoor wordt de eetlust gereguleerd en het gevoel van honger verminderd. Tevens vertraagt het de maaglediging, waardoor u zich langer verzadigd voelt. Als gevolg hiervan zal u minder gaan eten en valt u dus af. De injecties zijn alleen op recept verkrijgbaar.

Voor wie is dit geschikt?

 • Mensen met overgewicht, BMI ≥ 27 kg/m2

Wat houdt een behandeling in

Wij begeleiden altijd uw traject. Om te bepalen of u kunt starten met afvallen door middel van injecties, beginnen wij altijd met een medisch consult bij zowel Drs. van der Linden en de consulent. Voorafgaand aan de behandeling doen wij eerst een medische check, hierbij bepalen we of u medisch geschikt bent voor de behandeling en wordt u gemeten en gewogen. U ontvangt uitgebreide informatie over de te verwachten resultaten, eventuele bijwerkingen en de toediening van de medicatie.

De kliniek is op onze werkdagen van 09:00 – 17:00 uur beschikbaar om eventuele vragen te beantwoorden.

Maak een afspraak

Risico's en bijwerkingen

Liraglutide bestaat al langere tijd. Hieruit is gebleken dat het een veilig middel is om te gebruiken. Er kunnen wel bijwerkingen optreden. Deze proberen we te beperken door langzaam op te bouwen. De te verwachten bijwerkingen kunnen zijn:

  • Hoofdpijn

  • Misselijkheid

  • Diarree

  • Obstipatie

  • Braken

In geval van hinderlijke bijwerkingen zullen we de dosering (tijdelijk) verlagen.

Resultaat

Hoeveel gewicht u verliest is deels afhankelijk van uw levensstijl. Uit onderzoek is gebleken dat met Saxenda meer mensen met minstens 10% van hun lichaamsgewicht afvallen dan met een placebo. Mocht u binnen 12 weken niet minimaal 5% van uw lichaamsgewicht zijn verloren, staken wij de behandeling op medische indicatie.

Bij aanvang van de behandeling ontvangt u van ons adviezen met betrekking tot voeding, beweging en supplementen.

We meten bij aanvang en vervolgens elke 4 weken uw lichaamssamenstelling met een Tanita Body Analyzer. Lichaamssamenstelling is het percentage bot, vet, water en spieren in het menselijk lichaam. Als u gewicht verliest zal u zien dat uw lichaamssamenstelling ook verbetert; uw gewicht wordt gezonder.

Als u uw streefgewicht heeft behaald zullen wij de behandeling langzaam afbouwen om het risico op terugval te verminderen. Na staken van de behandeling heeft u niet meer de voordelen als verminderd honger gevoel. Het is dus belangrijk om ervoor te zorgen dat u niet meer calorieën eet dan dat u verbrandt, om te voorkomen dat u aankomt in gewicht. In principe is Saxenda levenslang te gebruiken, dus u kunt op elk gewenst moment opnieuw starten met de behandeling als die behoefte er is.

Onze tarieven

Tarieven Medisch afvallen met injecties:

Saxenda consult + eerste maand medicatie
Incl. eerste uitgebreide consult bij Drs. van der Linden en consulent, lichaamsanalyse en medicatie voor een maand
475,00
Saxenda maandelijkse controle + medicatie
Incl. persoonlijk doseeradvies, lichaamsanalyse en medicatie voor een maand
475,00